skip to main
|
skip to sidebar
Kuchnia Wietnamska
sobota, 26 lipca 2008
Papier ryżowy - Banh trang
Są to cienkie płaty przygotowane z mąki ryżowej. Są niezwykle delikatne, a po uprzednim lekkim nawilżeniu nabierają elastyczności i można z nich przygotowywać małe nadziewane roladki bądź sajgonki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Moja lista blogów
CHLEB I INNE PRZEPISY
INTERNATIONAL BREAD DAY 2014
Mój chleb
Chleb na zakwasie z automatu
Pomoc kucharska
Przepisy
składniki
Zioła kuchni wietnamskiej
Archiwum bloga
►
2012
(1)
►
stycznia
(1)
►
2011
(4)
►
grudnia
(4)
►
2010
(1)
►
lutego
(1)
►
2009
(1)
►
września
(1)
▼
2008
(58)
►
października
(4)
►
września
(7)
►
sierpnia
(10)
▼
lipca
(37)
Surówka z kapusty na ciepło
Boczek pieczony - Thit Quay
Mięta wietnamska - Kinh Gioi
Żeberka słodko kwaśne - Suon Xao Chua Ngot
Sajgonki na lato - Nem Cuon
Makaron smażony z warzywami - Pho Xao
Salami po wietnamsku - Nem Chua
Boczek smażony - Bun Cha
Pachnotka zwyczajna - Tia To
Makaron z wołowiną z Wietnamu południowego- Bun B...
Sajgonki - Nem
Sos chilli
Cebula smażona
Makaron szklany
Glutaminian
Smażone banany w cieście
Sos rybny - Nuoc mam
Pędy bambusa
Papier ryżowy - Banh trang
Liście bananowców - La chuoi
Makaron ryżowy
Kiełki fasoli Mung - Dau xanh
Imbir
Galangal
Zupa wietnamska - Pho
Sos po wietnamsku - nuoc cham
Tofu (ser sojowy)
Mleczko kokosowe - Nuoc cot dua
Limonka
Kolendra - Rau mui
Kapusta pekińska
Czosnek - Chi Hành
Papryczka Chilli - Ớt
Trawa cytrynowa - Chi Sả
Rukiew wodna - Cải xoong
Bazylia - Chi Húng
Słowo wstępne
Feedjit Live Blog Stats
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz