Składniki:
Boczek kroimy nas kawałki wielkości 2x3x0,5 cm. Wrzucamy na patelnie i smarzymy. Kiedy wytopi sie część tłuszczu, ale boczek jeszcze nie jest wysmażony dodajemy sos rybny. Uwaga, żeby nie przesolić. Dodajemy glutaminian, drobno pokrojony czosnek, cukier, skrapiamy sytryną. Smażymy, aż boczek będzie zarumieniony na brązowo. Podajemy z ryżem i surówką z kapusty na ciepło. (przepis na blogu)
- 0,5 kg boczku
- sos rybny
- 1 łyżka glutaminianu
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka cukru
- 0,5 cytryny
Boczek kroimy nas kawałki wielkości 2x3x0,5 cm. Wrzucamy na patelnie i smarzymy. Kiedy wytopi sie część tłuszczu, ale boczek jeszcze nie jest wysmażony dodajemy sos rybny. Uwaga, żeby nie przesolić. Dodajemy glutaminian, drobno pokrojony czosnek, cukier, skrapiamy sytryną. Smażymy, aż boczek będzie zarumieniony na brązowo. Podajemy z ryżem i surówką z kapusty na ciepło. (przepis na blogu)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz