Składniki
- 1 paczka Cha Ca Thac Lac lub 0,5 kg filetów rybnych
- 2 jajka
- kromka chleba pszennego
- 2 pęczki koperku
- 2 pęczki szczypiorku
- 3 pomidory
- około łyżki tamaryndu (w dziale składniki)
- 1 paczka makaronu ryżowego
- kości na zupę
Wstawiamy wode na zupę wrzucając do niej kości i drobno pokrojone pomidory. Gotujemy. Jak z kości zrobi sie już wywar wrzucamy tamarynd i gotujemy dalej. W tym czasie ze zmieloną rybą mieszamy jajka, rozdrabniamy chleb, dodajemy pęczek pokrojonego szczypiorku i pęczek pokrojonego kopru. Wszystko gnieciemy na jednolitą masę. Smażymy na patelni cieniutkie placuszki. Po usmażeniu kroimy na kawałki. Gotujemy makaron. Ugotowany makaron dzielimy na porcje, wkładamy do miseczki, wrzucamy trochę pokrojonej rybę, wsypujemy trochę drugiego pokrojonego pęczka szczypiorku i koperku, zalewamy wywarem. Smacznego.
1 komentarz:
Bardzo fajny przepis myślę, że warto go wysłać wraz ze zdjęciem na konkurs kulinarny na stronie www.kpryba.pl i wygrać książkę z przepisami
Prześlij komentarz